egy feltétellel

2018.10.20. 18:55

A lottótörténelem rekordnyereménye vár a szerencsésre

Hónapok óta nem volt telitalálatos szelvény a Mega Millions amerikai lottón, így az eddigi, körülbelül egymilliárd dolláros főnyeremény 1,6 milliárd dollárra (csaknem 450 milliárd forintra) kúszott fel.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Angela Weiss

Az egyszemélyes főnyeremény rekordját jelenleg egy 54 éves családanya tartja, aki 2017 augusztusában 758,7 millió dollárt nyert a Powerball lottón. Mivel az azonnali felvétel mellett döntött, 480,5 millió dollár illette meg, és az adók levonása után végül 336 millió dollárt kapott kézhez.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón július 24. óta halmozódik a főnyeremény összege, a legközelebbi sorsolás kedden lesz. A lázas szelvényvásárlásnak köszönhetően az összeg óráról órára emelkedik.

A győztes lottózó a teljes összeget csak akkor kapja meg, ha hajlandó részletekben, 29 éven át felvenni. Azonnali felvétel esetén 513 millió illetné meg, és ennek is csaknem a fele elmenne adókra.

A 2002-ben indult Mega Millions szisztémáját az évek során szüntelenül változtatták, úgy, hogy egyre nehezebb legyen nyerni. A főnyeremény megütésének esélye jelenleg 1 a 302,5 millióhoz.

Borítókép: Rekordösszeget nyerhet a szerencsés

Forrás: Angela Weiss/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!