Kerékpáros akció

2018.05.09. 11:53

Aki teker, az nyer – most nem csak egészséget

A Magyar Kerékpárosklub május 14-től június 10-ig tartja a Bringázz a munkába! kampányt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával.

A figyelemfelkeltő akció célja, hogy minél többen váltsanak bringára, hiszen a kerékpározás a legegészségesebb, leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési forma. A Bringázz a munkába! kampány mindenkinek szól, ráadásul játékra is hívja a résztvevőket, melybe az akció honlapján vagy a Bike Citizens applikáción keresztül lehet regisztrálni. Ezeken a felületeken kell rögzíteni a kampány ideje alatt a munkába megtett kilométereket és a bringás napokat.

Halász Ferenc informatikus munkába menet az óvodába viszi kislányait teherszállító kerékpárjával Újpesten 2018. május 8-án.

Forrás: MTI | Fotós: Balogh Zoltán

 

Nemcsak a testmozgás és a környezetvédelem miatt érdemes nyeregbe pattanni: a résztvevők között több mint 4 millió ft értékben sorsolnak ki nyereményeket. A kerekezők munkahelyi csapatokban vagy egyénileg gyűjthetik egy hónapig a kilométereket.

Berkes Brigitta pultos munkahelyére tart kerékpárjával a VII. kerületi Barát utcában 2018. május 7-én.
Forrás: MTI | Fotós: Balogh Zoltán

Idén a szervezők vadonatúj honlappal, új applikációval és Instagram oldallal is készülnek. Az akció nyitórendezvénye május 14-én lesz Budapesten, a friss hírek pedig nyomon követhetőek az esemény közösségi oldalán is.

Borítókép: Páli László tetoválóművész munkahelyére tart kerékpárjával 2018. május 8-án. Forrás: MTI / Balogh Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!