ajándék

2017.11.15. 14:52

Álomverdát kapott Ferenc pápa

A speciális festésű sportkocsi jótékony célokat fog szolgálni.

Szó szerint értendő "auto"gram

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Osservatore Romano

A L'Osservatore Romano vatikáni lap adott közre képeket, amelyen Ferenc pápa, egy számára ajándékozott Lamborghini Huracant vesz át. Az egyedi festéssel rendelkező sportautó értékét biztosan növeli, hogy az egyházfő saját kezével alá írta azt.

Szó szerint értendő „auto”gram
Forrás: MTI/EPA | Fotós: Osservatore Romano

A 2014-ben bemutatott Huracán ára nagyjából 183 ezer eurónál (57 millió forintnál) kezdődik. A pápa számára készített speciális jármű várhatóan jóval magasabb áron talál új gazdára a Sotheby's aukcióján.

A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. Pápaként ő egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, és külföldi útjai során sem fényűző, golyóálló SUV-okban, hanem szerényebb Fiat- vagy KIA-modellekben utazik.

A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét. Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból. Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni.

Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására fordítják.

Oldalról is tiszteletreméltó a megjelenés
Forrás: MTI/EPA | Fotós: Osservatore Romano

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!