kiscsibét eszik

2019.10.16. 17:03

Befogadták a szőrmók kiscicát, erre kiderült, hogy vadmacska

Hamar kimutatta a foga fehérjét az ártatlannak tűnő kölyök.

Fotó: Schulcz Andrea

„Az út közepén gubbasztott, felvettem és egy ismerősömhöz került, aki arra lett figyelmes, hogy a macska nagyon vad, fújtat, nem házimacska módjára viselkedik” – mesélte a Sonline.hu-nak a megtalálás történetét Biczák Balázs állatvédő. Hozzátette: az állat az ételt elfogadta, de nem lehetett hozzányúlni, a befogása sem volt könnyű. Az állatvédő felvette a kapcsolatot a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal, Csór Sándor természetvédelmi őr vitte el az állatot a drávaszentesi madárrepatriáló állomásra.

Az eleinte ártatlannak tűnő kiscicáról később kiderült, hogy valójában vadmacska lehet, de Horváth Zoltán, a Duna-Dráva Nemzeti Park tájegységvezetője szerint az sem kizárható, hogy hibrid, vagyis a házi és a vadmacska keveréke, Drávaszentes környékén ugyanis a házi macskák gyakran kijárnak a nemzeti park védett területére, ahol könnyen párosodhatnak vad rokonaikkal is. A kölyök szőréből vett minta és a genetikai vizsgálat fog fényt deríteni arra, hogy tiszta vérű vadmacskáról vagy hibridről van-e szó. Mindenesetre az állat akár hibrid, akár tiszta vadmacska, védettséget élvez.

A Barcson talált pár hónapos kölyök egyébként már étvágya alapján is kirí a házi macskák közül: naponta 3-4 naposcsibét fogyaszt a drávaszentesi állomáson. „Nagy izgalommal fogyasztja a csibéket, mint egy tigris elkapja a nyakánál fogva és elviszi a helyére” – mesélte Horváth Zoltán.

A kölyköt mindenképpen visszaengedik majd a természetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!