Átok

2017.11.12. 12:00

A boszorkányok a hibásak a rossz szereplésért

Állítja az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság újoncának, a Beneventónak az elnöke. Hogy miért? Mert pontosan nulla pontot szereztek 12 meccs alatt.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Kiselev Andrey Valerevich

„A problémák azokból a káros hatásokból erednek, melyeket mindig is emlegetnek a városunkkal kapcsolatban. Igen, a boszorkányokról beszélek. Babonás vagyok” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport című tekintélyes olasz sportnapilapban Oreste Vigorito.

A Benevento a Serie A mezőnyében egyedüliként továbbra is pont nélkül áll, vasárnap pedig beállított egy negatív európai rekordot, ugyanis 12 vereséggel eddig csupán egyetlen csapat kezdett: az angol élvonal 1930/31-es idényében a Manchester United.

Vigorito arra utalt, hogy a települést a boszorkányok városaként szokták emlegetni. Az ősi legenda szerint a lakók úgy védekeztek ellenük, hogy seprűket vagy sót hagytak elalvás előtt a házuk küszöbén. Ezzel arra kényszerítették a boszorkányokat – akik csak éjjel jelentek meg –, hogy megszámolják a seprűk szálait vagy a sószemeket, mielőtt belépnek, de napkelte előtt ez lehetetlen volt.

A klub címerében a mai napig látható egy seprűnyélen repülő boszorkány. A települést eredetileg Maleventumnak nevezték, aminek a jelentése: „rossz események helyszíne”. Amikor a rómaiak időszámításunk előtt 268-ban elfoglalták a területet, Beneventumnak nevezték át.

A klubelnök elmondta, bár még mindig pont nélkül állnak, nagyon sok dicséretet kapnak.

„A Juventust védekezni látni olyan volt, mint egy erkölcsi győzelem” – utalt a legutóbbi meccsükre, melyet egygólos vezetés után 2-1-re veszítettek el a címvédő torinóiak otthonában. „Remélem, a Sassuolo ellen már a valódi siker is a miénk lesz. Egy biztos, bennmaradunk a Serie A-ban, mert nem adjuk fel”.

Borítókép: Shutterstock / Kiselev Andrey Valerevich

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!