Nem játék a játékpisztoly

2019.02.24. 21:49

Csaknem eltérítettek egy repülőt Bangladesben

A férfit agyonlőtték, az utasoknak nem esett baja.

Csittagong, 2019. február 24. Rendõrök és katonák állnak a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító repülõgépe mellett a délkelet-bangladesi Csittagong repülõterén, ahol a Dakkából Dubajba tartó Boeing 737 típusú utasszállító gépeltérítési kísérlet miatt kényszerleszállást hajtott végre 2019. február 24-én. A bangladesi biztonsági erõk lelõtték az elkövetõt A 142 utas elhagyhatta a gépet. MTI/EPA/STR

Forrás: MTI / EPA / STR

Gépeltérítési kísérlet miatt vasárnap kényszerleszállást hajtott végre a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító repülőgépe a délkelet-bangladesi Csittagong repülőterén, a bangladesi biztonsági erők lelőtték az elkövetőt – közölte a bangladesi hadsereg illetékese.

Sakil Miradzs, a légitársaság igazgatója elmondta, hogy a Boeing 737 típusú utasszállító a fővárosból Dakkából indult Dubajba Csittagong érintésével, és a gépeltérítési kísérlet miatt fordult vissza és szállt le Csittagongban. A 142 utas elhagyhatta a gépet, amelyet a rendőrség és a hadsereg alakulatai vettek körbe.

A gépeltérítő egy 25 éves bangladesi férfi volt, aki agresszívan lépett fel a biztonsági erőkkel szemen, amelynek tagjai tüzet nyitottak a gép fedélzetén.

A férfi megsebesült és azonnal letartóztatták. Később azonban, amikor elszállították a helyszínről, meghalt – mondta Matiur Rahman, a bangladesi hadsereg őrmestere.

„Nem volt időnk tárgyalni, gyorsan kellett kommandósainknak cselekedni”

- tette hozzá.

A gépeltérítő annyit közölt az utasszállító személyzetével, hogy Sejk Haszina miniszterelnökkel akar beszélni, de motivációi nem ismertek.

Játékpisztolya volt

Ezt később közölte a rendőrség. Kuszum Devan helyi rendőrfőnök elmondta: a férfinál lévő fegyverről bebizonyosodott, hogy játékpisztoly, testére pedig nem volt pokolgép erősítve. Úgy tűnt, hogy szellemileg kiegyensúlyozatlan. Értesülések szerint vitája volt feleségével.

Borítókép: Rendõrök és katonák a gépnél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!