rémület

2019.09.10. 07:56

Elefántok randalíroztak egy vallási felvonuláson (videó)

Tizennyolc embert sebesített meg a hétvégén két elefánt egy buddhista felvonuláson Srí Lankán.

An elephant stands in its enclosure at Pairi Daiza animal park in Brugelette, western Belgium, on August 15, 2019. (Photo by Philippe HUGUEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philippe Huguen

A dél-ázsiai szigetország adminisztratív fővárosában, Kóttéban rendezett szombat esti ünnepségről közzétett felvételen az látható, amint

az egyik állat hirtelen futásnak ered a tömegben.

A megrémült emberek szétszélednek, néhányan közülük a menet elején haladó másik állathoz futnak, amely ugyancsak futni kezd. A videón látszik, ahogy

a díszes palástba öltöztetett elefánt hátán ülő férfi leesik, és majdnem agyontapossa az állat.

Két helyi kórház munkatársai hétfőn elmondták, hogy 18 sérültet kezeltek a felvonulást követően, közülük 16-ot már haza is engedtek. A bent maradó két sérült egyikét hasi károsodás gyanúja miatt tartják megfigyelés alatt, míg a másikat fülsérülés miatt kezelik.

A díszbe öltöztetett elefántok szerves részei a buddhista felvonulásoknak Srí Lankán.

A vagyonos családok tulajdonában lévő ormányosok gazdáik jólétét szimbolizálják és gyakran adják kölcsön őket az országszerte zajló felvonulásokra.

Néhány buddhista templomnak saját elefántjai vannak.

Múlt hónapban egy csontsoványra fogyott 70 éves nőstényelefántról készített felvételek keltettek felháborodást a szigetországban. A Save Elephant Foundation nevű szervezet szerint a Tikiri nevű állat egyike volt annak a 60 elefántnak, amelyeket tíz egymás követő estén át dolgoztattak egy buddhista fesztiválon Kandyban. Tikiri testét díszes lepellel fedték el, hogy ne tűnjön fel a soványsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!