Problémás frigy

2018.08.12. 07:00

Elhalasztották a japán hercegnő esküvőjét

Akihito császár legidősebb lányunokájának szülei kikötötték, hogy az esküvő előtt rendezni kell a vőlegény édesanyja és volt élettársa közötti pénzügyi vitát.

SP - Sao Paulo - 07/22/2018 - Princess Mako of Akishino visits Japan House - In celebration of 110 years of Japanese immigration in Brazil, the Imperial Princess of Japan Mako of Akishino visits the country between the 21st and 24th of this month , in Sao Paulo, the princess visited on Sunday the 22nd, Japan House, opened space in 2017 located in Avenida Paulista that is dedicated to Japanese culture. In space, the Princess posed for an official photo with the board of the house and visited an exhibition about fragrances. Photo: Suamy Beydoun / AGIF

A vőlegény családja körüli anyagi problémák miatt halasztották el Mako japán hercegnő hivatalos eljegyzését és esküvőjét. Februárban, amikor a császári palota bejelentette az eljegyzés és az esküvő elhalasztását, cáfolták, hogy annak köze lenne a japán sajtó által már korábban megszellőztetett anyagi természetű botrányhoz a közrendű vőlegény családjában. A császári udvar hivatala akkor azzal indokolta a halasztást, hogy nincs elég idő a szükséges előkészületekre.

A menyasszony szülei, Akisino herceg és felesége, Kiko hercegnő közölte a vőlegénnyel, Komuro Keivel, hogy nem tarthatják meg az esküvőt az ügy rendezése nélkül. Az anyagi természetű vita a vőlegény édesanyja és volt élettársa között alakult ki, utóbbi finanszírozta ugyanis a fiatalember jogi tanulmányait. A férfi visszakövetelte a négymillió jent (9,2 millió forintot), amelyet állítólag kölcsönadott, az anya szerint viszont a pénzt adományként kapták.

Akisino hercegék arra is megkérték a vőlegény családját, hogy álljanak a nyilvánosság elé és magyarázzák meg a történteket, de mindeddig ez nem történt meg.

Arra is kérték a vőlegényt, hogy álljon elő egy tervvel a karrierjét illetően, amelyet a hivatalos eljegyzés és esküvő feltételéül szabtak

- közölte a családhoz közel álló forrás.

A kérés után Komuro úgy döntött, három évre az Egyesült Államokba utazik, hogy további jogi tanulmányokat végezzen a New York-i Fordham Egyetemen. Komuro szerdán érkezett New Yorkba, de tanulmányai után szándékában áll visszatérni ahhoz a tokiói ügyvédi irodához, ahol 2016 óta dolgozott – mondta a forrás.

A hagyományos eljegyzési szertartás ez évre tervezett időpontját is áttették 2020-ra. Mako hercegnő és Komuro a jövőben is szoros kapcsolatban marad és házassági szándékukat nem változtatták meg – hangsúlyozta a forrás.

Szokatlan Japánban, hogy egy uralkodóházi frigyet úgy halasszanak el, hogy annak oka nem természeti csapás.

A jelenlegi uralkodó apjának, Hirohito császárnak az esküvőjét 1923-ban a Tokiót és környékét romba döntő nagy földrengés miatt halasztották későbbre.

Borítókép: Mako hercegnő. Forrás: AFP / SUAMY BEYDOUN / WWW.AGIF.COM.BR / AGIF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!