már nem is evett

2020.08.10. 17:28

Elpusztult a világ legidősebb lajhárja

Elpusztult a világ hivatalosan legidősebb lajhárja, a Paula nevű 50 vagy 51 éves nőstény – jelentette be a németországi Halle állatkertje.

18 October 2019, Saxony-Anhalt, Halle (Saale): Zoo director Dennis Müller distributes some treats to Paula after announcing the Guinnes World Records for the oldest sloth in the world. The world's oldest known sloth, 50 years old, was recognized in time for World Sloth Day (19 October). The two-finger sloth lady has lived in the Bergzoo Halle (Saale) since 1971 and celebrated her birthday in June. According to the zoo, at the end of 2018 there were 65 sloths in Germany's zoos and 266 in Europe. Photo: Jens Büttner/dpa-Zentralbild/dpa

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild

Fotó: Jens Büttner

„Paula megszabadult a szenvedéstől” – közölte Karoline Albig, a Bergzoo szóvivője hétfőn.

A kétujjú lajhár hosszabb ideje gyengélkedett, étvágytalanság és hasmenés gyötörte. Múlt szerdán végleg abbahagyta az evést.

„Már a nyalánkságokért se jött oda hozzánk” – magyarázta Algib.

Csütörtökön döntöttek úgy, hogy Paulát megszabadítják a korral járó szenvedésektől. Éveinek pontos számát azért nem ismerik, mert 1971-ben már felnőttként, nagyjából kétévesen került a szász-anhalti város állatkertjébe.

Paula ismertsége egyre nőtt az elmúlt években, tavaly életkora miatt a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült. A felvételt a Bergzoo kérte, mely a lajhárok európai tenyészkönyvét is vezeti. Nem tudnak fajának nála idősebb egyedéről a világon.

Borítókép: Paula a lajhár 2019. október 18-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!