Gigászok harca

2018.01.30. 10:03

Frissítést küld a Microsoft az Intel hibás javítócsomagjának kiiktatására

Rendkívüli biztonsági frissítést bocsátott ki a Microsoft Corp. amerikai számítástechnikai óriás hétfőn, hogy kiiktassa az Intel processzorgyártó hibásnak bizonyult minapi javítócsomagját, amely az elmúlt évtizedek két legnagyobb biztonsági rését lett volna hivatott befoltozni.

Forrás: afp

A piacvezető processzorgyártó cég egy hete arra kérte a felhasználókat, hogy egyelőre ne telepítsék javításait, mert a frissítés futtatása után a számítógépek a normálisnál többször indultak újra és más „kiszámíthatatlan” jelenségeket is produkáltak.

A Microsoft hétfői közleménye szerint ezúttal egy „pályán kívüli” frissítést készítettek, amely kifejezetten az Intel által a Spectre biztonsági résre kiadott javításának 2-es változatát hivatott kiiktatni.

A legújabb frissítést mintegy négy héttel azután kellett kiadni, hogy az Intel megerősítette, chipjei két súlyos – Meltdown-nak és Spectre-nek nevezett – biztonsági rést tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik, hogy hackerek érzékeny információkat tulajdonítsanak el szinte bármilyen korszerű számítástechnikai eszközről.

A Windows operációs rendszerek gyártója szerint az Intel hibás javítócsomagja által kiváltott rendszerhibák egyes esetekben adatvesztést okozhatnak.

Borítókép: Bill Gates a Microsoft alapítója 2018. január 26-án

 AFP PHOTO / POOL / Jane Barlow

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!