Reklámarcok

2018.01.27. 20:58

Furcsa páros csalogatja a turistákat Egyiptomba

A világ legmagasabb férfija, a török Sultan Kosen és a világ legalacsonyabb nője, az indiai Dzsjóti Amge az idegenforgalom fellendítése érdekében érkezett az észak-afrikai országba.

A 243 centiméteres úriemberről és a 62,8 centiméteres hölgyről ezért készültek az alábbi képek január 26-án a gízai piramisoknál.

A 36 esztendős Sultan Kosent 2009-ben nyilvánította a rekordokat jegyző Guinness a földkerekség legmagasabb emberévé. A török fiatalember derűvel fogadja az emberek érdeklődését és örül a hírnévnek. Kiemelkedő magasságát a növekedési hormonok túltengése okozta, azt pedig a hipofízisét károsító daganat, de mára már megállt a növésben. Ezt a jelenséget a tudomány gigantizmusnak (akromegáliának) nevezi. Amint a képeken is látszik, végtagjai is óriásiak: a keze 27,5, a lába 36,5 centiméter.

Azt üzenik, hogy minket is vár Egyiptom

Az indiai Dzsjóti Amge 2011-ben, 18. születésnapján kapta meg a Guinnesstől a világ legalacsonyabb nője címet. Róla hazájában sokan úgy gondolják, hogy egy istennő megtestesülése. Bár 2011 decemberében még azt nyilatkozta, hogy színésznő szeretne lenni, néhány hónappal később már arról szóltak a hírek, hogy politikusnak állt. Az orvosok szerint Amge valószínűleg hipofízis törpe, azt feltételezik, hogy emiatt nem nőtt magasabbra egy féléves csecsemőnél.

Szelfi a nagy Sultannal és a még nagyobb szfinxszel

Fotó: MTI / EPA / Mohamed Hoszam

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!