milliós veszteség

2018.08.11. 14:43

Ismét megnyitják a Yosemite Nemzeti Parkot

A nemzeti park központi völgyét több mint két hete kellet bezárni a közelben pusztító kaliforniai erdőtüzek miatt.

A nemzeti parkszolgálat közölte, hogy a közkedvelt turisztikai célpont megnyitása ellenére korlátozásokat vezetnek be a nyitvatartási időben és a szolgáltatásokban.

Scott Gediman szóvivő figyelmeztette a látgatókat, hogy a nemzeti park közelében még mindig erdőtüzek tombolnak, az utakat füst borítja, és rendkívüli óvatosságra intett mindenkit.

A nemzeti park központi völgyét 350 kempingező helyszínnel és tucatnyi szállodával, az oda vezető utakat július 25-én zárták le, kiürítve a közkedvelt turisztikai célpont kempingjeit és szálláshelyeit, a térségtől nyugatra fekvő Ferguson közelében július közepén kitört tűz miatt. Bár a tűz nem érte el a park területét, füstje beborította az oda vezető utakat, súlyos légszennyezést okozva. Egyes szakértők a levegő minőségét rosszabbnak ítélték meg, mint Pekingét, amelyet a világ egyik legszennyezettebb levegőjű fővárosának tartanak. A tüzet péntekre sikerül ellenőrzés alá vonni.

A Yosemite-völgy évente általában több mint hárommillió látogatót vonz. A nemzeti park központi részének bezárása több millió dollár veszteséget okoz – mondta korábban a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!