utálat

2018.12.24. 10:27

Királyi hóbort: kitiltott egy ételt a konyhából II. Erzsébet

Ha ő ott van, más sem ehet belőle.

Britain's Queen Elizabeth II reacts as she meets residents during her tour of Priory View, an independent living scheme for older residents, in Dunstable, north-west of London, on April 11, 2017. (Photo by PETER NICHOLLS / POOL / AFP)

II. Erzsébet szívesen eszik lazacot, kedvence pedig a majonézes, enyhén fűszeres csirkeragu. Nagy-Britannia uralkodója nem rajong viszont a burgonyáért és a tésztát sem kedveli annyira. A királyi udvar szakácsainak gondosan kell ügyelniük arra is, hogy ne fűszerezzék túl az ételeket. – írja a Mindmegette.

Darren McGrady, a Buckingham palota egykori séfje korábban adott nyilatkozatában azt is elárulta, hogy van olyan alapanyag, amit egyszerűen tilos használni a konyhában, mert II. Erzsébet nem szereti. Ez pedig nem más, mint a fokhagyma.

Soha nem szolgáltunk fel fokhagymás ételt a királynőnek, Fülöp herceg viszont szereti. Ha a balmorali kastélyban voltunk, és a királynő nem volt ott, akkor a hercegnek készítettünk fokhagymás steaket

– mesélte McGardy.

Ha viszont a királynő az asztalnál ült, akkor tilos volt a fokhagyma. Erzsébetet úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, mert ha másnap találkozója van, akkor ne érezzék rajta a fokhagymaszagot.

Borítókép: PETER NICHOLLS / POOL / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!