Húsmentes pecsenye

2018.05.22. 17:54

Kóstolja meg a vega steak-et!

Egy holland élelmiszergyártó cégnek köszönhetően itt a 100 százalékosan növényekből előállított steak.

A szójából és búzából készült étel a megszólalásig hasonlít az igazira, és állítólag az íze is ugyanaz – írja a Bors Online. Azt azért jó lenne tudni, hogy mitől olyan élénk piros, mint a marha színhús, de remélhetően természetes alapanyagokat használt az elkészítéséhez a holland gyártó. Úgy hírlik, nem csak az illata, és az állaga egyezik meg teljesen a marhahúséval, a zamata is ugyanaz. Ezt mondjuk lehet, hogy megkérdőjelezi néhány fanatikus hús rajongó, persze, ha egyáltalán megkóstolja.

– Másfél év alatt sikerült kifejlesztenünk a tökéletes vega steaket, a legtöbb bajunk azzal volt, hogy nem volt elég kemény. Márpedig az igazi steak titka, hogy a hús roppanjon az ember szájában, legyen szaftja, és zamata – mondta a Food Navigatornek a Vivera nevű cég kereskedelmi igazgatója, Gert Jan Gombert.

A terméket Hollandiában először a legnagyobb angol áruházlánc fogja árusítani. Máshol az ősz felé kerül a boltokba a világ első vega steakje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!