horrorház

2018.01.16. 11:29

Koszban éheztették 13 nevelt gyereküket

Az amerikai hatóságok tizenhárom, embertelen körülmények között nevelt gyereket mentettek ki a kaliforniai Perrisben található otthonukból.

(COMBO) This combination of pictures created on January 15, 2018, shows booking photos from the Riverside County Sheriff's Department of David Allen Turpin (R), 57, and Louise Anna Turpin, 49. The California couple have been arrested after authorities found a dozen malnourished siblings held captive in their home, some shackled in the dark to their beds with chains and padlocks, officials said on January 15, 2018. Authorities launched a torture probe and set bail at $9 million for the parents after a 17-year-old girl escaped the house on Sunday and called 911. / AFP PHOTO / Riverside County Sheriff's Department / Jose ROMERO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Riverside County Sheriff's Department" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: afp

Az 57 éves David Allen Turpin és a 49 éves Louise Anna Turpin a világtól elzárva, mocsokban tartotta, éheztette, és esetenként az ágyhoz láncolta 2 és 29 év közötti gyermekeit. A kínzással és gyermekeik veszélyeztetésével vádolt szülőket vasárnap őrizetbe vették – fogalmazta meg az MTI az NBC hírcsatorna információi alapján.

A hatóságokat az egyik lány vezette nyomra, aki a szüleitől ellopott mobiltelefonról tárcsázta a segélyhívót, miután megszökött a fogságból. A rendőrök nem akarták elhinni életkorát, mert a 17 éves lány az éhezés miatt alig 10-nek nézett ki.

A hatóságok hét, 18 és 29 év közötti fiatal felnőttet és további öt kiskorút – köztük egy kétéves kisgyereket – találtak a perrisi ház sötét, piszkos és büdös helyiségeiben.

Mindegyiküket kórházba szállították, és a gyermek-, illetve a felnőttvédelmi hivatal veszi gondjaiba őket.

Az oktatási minisztérium nyilvántartásából kiderült, hogy Turpinék lakcímén állítólag magániskola működik, amelynek igazgatójaként David Turpint jegyezték be. A tavalyi iskolaévben egy ötödik, egy hatodik, egy nyolcadik, egy kilencedik, egy tizedik és egy tizenkettedik osztályos tanulója volt az „intézménynek” – írta honlapján az ABC News amerikai hírcsatorna.

A „magániskola” épülete
Forrás: AFP PHOTO | Fotós: Bill Wechter

A környékbelieket megrázták a történtek. A szomszédok zárkózott családként jellemezték Turpinékat.

„Fogalmam sem volt, hogy mi folyik itt”

- mondta a közelben lakó Andrew Santillan, majd hozzátette:

„Azt sem tudtam, hogy gyerekek is élnek a házban.”

Turpinék fejenként 9 millió dolláros (mintegy 2,3 milliárd forintos) óvadék ellenében szabadulhatnak.

Borítókép: A helyi rendőrség által 2018. január 15-én közreadott kép Louise Anna Turpinról és Allen Turpinról

Borítókép: JOSE ROMERO / RIVERSIDE COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!