jön a folytatás

2019.09.02. 17:07

Különleges bélyegre kerültek a Süsü, a sárkány szereplői

A Magyar Posta a fiatalokhoz is szólni szeretne a mesehősöket bemutató bélyegekkel, ezért terveik szerint jövőre folytatják a sorozatot.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az eseményen Papp Dániel, az MTVA megbízott vezérigazgatója kiemelte: a példaértékű bábfilmsorozat egyike azoknak az alkotásoknak, amelyekre mind a múltban, mind a jelenben, mind a jövőben büszkék lehetnek. Süsü generációkon átívelő értékteremtő és példamutató szerepe arra ösztönözte a közmédia vezetését, hogy felkérjék Csukás Istvánt, írja meg a zenés bábjáték következő részeit.

Mint hozzátette, Süsü megálmodója olyan mesét írt, amely a gyerekek mellett a felnőttek számára is hordoz mondanivalót. Az MTVA számára megtiszteltetés, hogy egy ilyen nemes kezdeményezés résztvevője lehet – hangsúlyozta.

Süsü hangja, Bodrogi Gyula színművész az ünnepségen felidézte a szereppel kapcsolatos élményeit, mint mondta, a mai napig bárhová megy, bárhol szerepel, a hangja alapján Süsühöz kötik. A színművész megjegyezte: örömmel tölti el, hogy a népszerű sorozatnak lesz folytatása.

Bodrogi Gyula, a nemzet színésze a Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat mesehőseiről készült alkalmi bélyegblokk forgalomba bocsátásán
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrai Péter, a Magyar Posta üzleti vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, a bélyeg maga a történelem, ha valami postabélyegre kerül, az bekerül a történelembe, így Süsü is a történelem része lett.

Mint mondta, a Magyar Posta a fiatalokhoz is szólni szeretne a mesehősöket bemutató bélyegekkel, terveik szerint jövőre folytatják a sorozatot.

Weisenburger István grafikusművész, a Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat mesehőseiről készült alkalmi bélyegblokk tervezője a bélyeg forgalomba bocsátásán
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei alapján, 60 ezer példányban készült el. A filatéliai bélyegkülönlegesség a főszereplőket sorakoztatja fel, középen a jószívű sárkány látható, mellette foglal helyet legfőbb segítője, a Királyfi a Királylánnyal és a Kiskirályfival, valamint az Öregkirállyal. Jobbján a Dadus, a Kancellár és a Sárkányfű árus látható. A boríték az udvar nyüzsgő életét jeleníti meg, a bélyegzőn pedig a tér közepén álló kútból fel-fel bukkanó, vizet köpő hal látható.

A beszédek után Papp Dániel és Forrai Péter alkalmi bélyegzővel látta el a bélyegkülönlegességeket.

A hétfői eseményen jelen volt Bodrogi Gyula mellett Takács Vera, a sorozat dramaturgja és Lévai Balázs, Lévai Sándor bábtervező fia.

A művészek az esemény végén aláírták a bélyeg alkalmi borítékját, amelyet a Magyar Posta a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsora számára ajánlott fel.

Borítókép: A Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat mesehőseiről készült alkalmi bélyegblokk Budapesten, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában a forgalomba bocsátás napján, 2019. szeptember 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!