Drámai baleset

2019.09.16. 13:02

Lezuhant a trapézról a magyar artistalány

Picard Lili a nézők szeme láttára csapódott a porond padlójára, miután megcsúszott a lába a lengőtrapézon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Artem Kozhyn

Vérfagyasztó baleset vágta ketté szeptember 12-én egy bosnyák cirkusz varázslatos előadását: a társulat egyik magyar tagja, a 20 esztendős Picard Lili a légi mutatványa közben megcsúszott, majd tehetetlenül a mélybe zuhant – írja a Bors.

– Körülbelül öt-hat métert esett – közölte a lappal az aggódó édesanya, Picard Tünde. A szerencsétlenül járt artistalánynak eltört a hármas csigolyája.

A Picard család 250 éves cirkuszi múltra tekint vissza, a nagyszülők, Endre és Sarolta 50 évig dolgoztak artistaként, Lili keresztapja, Endre pedig unokahúgával egy társulatban lép fel bohócszámaival.

– Lilinek is a vérében van a cirkusz, ebben nőtt fel, már kiskorától ezt szerette volna csinálni. Második éve dolgozik artistaként, imádja, ez az élete, a mindene. Miután lezuhant, a földön fekve még felfelé mutatott a trapézra, mintegy elköszönve tőle – mondta a Borsnak Picard Endre.

A család igyekszik lelkileg erőt adni Lilinek, aki mindenáron folytatni szeretné imádott szakmáját.

Lili közösségi összefogásnak köszönhetően már Magyarországon várja, hogy megoperálják. A családja mellett az artistatársadalom is mellette áll, kollégái várják, hogy vért adhassanak neki.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!