Megkezdődött a munka

2020.04.25. 07:22

Lótuszvirág formájú, 100 ezer ülőhelyes stadiont építenek Kínában (videó)

Az Evergrande Csoport megkezdte a világ legnagyobb multifunkciós futballstadionjának építését Kínában, a kuangcsoui létesítményben 100 ezer ülőhelyet alakítanak majd ki.

Az Evergrande Group kínai ingatlanfejlesztő cég által 2020. április 23-án közreadott képen a Guangzhou Evergrande Taobao (Kuangcsou Evergrade Taopao) első osztályú kínai futballklub új stadionjának látványterve. A 100 000 férőhelyes Guangzhou Evergrande, más néven Lótuszvirág Stadion a világ legnagyobb, kifejezetten labdarúgó-mérkőzésekre épített arénája lesz, várhatóan 2022-ben nyitják meg Kuangtung tartomány székhelyén, Kuangcsouban (Kanton).

Forrás: MTI/EPA/Evergrande Group

Fotó: -

A Kuangcsou Evergrande Labdarúgó Stadion, melyet külső megjelenésére, formájára utalva Lótuszvirág Stadionként is emlegetnek,

12 milliárd jüanba (554,8 milliárd forint) fog kerülni az ingatlanfejlesztő cég közlése szerint.

Az aréna a kínai élvonalban szereplő Kuangcsou Evergrande csapatának lesz az otthona és befogadóképességét tekintve a barcelonai Camp Noutól veszi el az első helyet a többfunkciós futballstadionok között.

A legtöbb nézőt befogadó aréna ugyanakkor az elsősorban nem a labdarúgást szolgáló észak-koreai Rungnado Május Elseje Stadion marad, a phenjani létesítményben 114 ezer ülőhely van.

A kuangcsoui stadiont, melynek munkálatai szűk egy hete kezdődtek el és a tervek szerint 2022 végén fejeződnek be, a Sanghajban tevékenykedő amerikai építész, Hasan Syed tervezte. A létesítményben a tervek szerint szerepet kap a szórakoztatás, illetve lesznek benne üzletek és vendéglátóegységek is.

Az építtető cég azzal indokolta nagyszabású beruházását, hogy

Kínában kevés a multifunkciós futballstadion, és ez az új létesítmény hozzájárulhat az ország labdarúgásának fejlődéséhez.

Az Evergrande csoport jelezte, hogy további két, egyenként mintegy 80 ezer néző befogadására alkalmas stadion építését is tervezi más kínai városokban.

Borítókép: az Evergrande Group kínai ingatlanfejlesztő cég által 2020. április 23-án közreadott képen a Guangzhou Evergrande Taobao (Kuangcsou Evergrade Taopao) első osztályú kínai futballklub új stadionjának látványterve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!