Repülésbiztonság

2018.03.24. 07:57

Majdnem felszállt százhat utasával a részeg pilóta

A stuttgarti repülőtér egyik alkalmazottja péntek este még a felszállás előtt feltartóztatott egy ittas állapotban lévő másodpilótát a Lisszabonba tartó járaton - közölte a német rendőrség és vádhatóság.

A 40 éves portugál férfi már a pilótafülkében a felszállás előtti ellenőrzéseket végezte, amikor a járat indulását 106 utassal a fedélzetén törölték.

A repülőtéri dolgozónak a másodpilóta bizonytalan járása és alkoholszaga tűnt fel, és rögtön figyelmeztette a légiközlekedés-felügyeletet, illetve a rendőrséget is.

A hatóságok megállapították, hogy a férfi nyilvánvalóan ittas állapotban volt. A járat 106 utasának szállodában kellett töltenie az éjszakát, mivel a járatra nem állt rendelkezésre pótlegénység.

A rendőrség és az ügyészség most a légiközlekedés veszélyeztetése bűncselekmény kísérletének gyanúja miatt nyomoz a férfival szemben. A másodpilótát előzetesen őrizetbe vették, és 10 ezer eurós óvadékot állapítottak meg, hogy szabadlábon védekezhessen. A hatóságok emellett indítványozták a pilóta engedélyének bevonását is.

Borítóképünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!