agyrém

2020.09.06. 08:03

Már a vidámság is diszkriminatív

„Vidám, jókedélyű” fodrászt keresett egy brit hajszalon, azonban a cég vélhetően hamar megbánta, hogy így fogalmazott a hirdetésben. A kormányügynökség ugyanis figyelmeztette a vállalkozást, hogy felhívásuk diszkriminálja a szomorú embereket.

Forrás: Shutterstock

A V4NA Hírügynökség arról ír, hogy egy gloucestershirei fodrászszalon szokatlan hívást kapott a brit munka- és nyugdíjügyi minisztérium egyik ügynökségétől a feladott álláshirdetésük kapcsán, melyen az állt: „Ez egy nyüzsgő, barátságos, apró szalon, szóval csak vidám, barátságos fodrászok jelentkezését várjuk”.

Ők sem gondolták, hogy ezzel veszélyes talajra tévedtek. A Jobcentre Plus kormányügynökség ugyanis arra figyelmeztette a hajszalon képviselőjét Alison Birch-t, hogy vonja vissza a hirdetést, mivel a „vidám” egy diszkriminatív szó. Birch először azt hitte telefonbetyárok találták meg, de hamar rájött, hogy a hívás teljesen komoly.

Az ügynökség képviselője hosszasan ecsetelte a vonatkozó jogszabályok rendelkezéseit, míg végül megkérdezte, hogy kicserélhetik-e a szót valami másra, mielőtt véletlen valaki azt hinné, hogy nem jelentkezhet az állásra, mert nem vidám.

Miután a nő ismét jelezte, hogy ragaszkodik a „vidám szóhoz”, az ügynökség képviselője közölte, hogy az nem lehetséges, mivel az diszkriminatív kifejezés és kirekeszti azon jelentkezőket, akik nem vidámak. A szalon végül levette a hirdetést a Jobcentre Plus oldaláról.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!