a sztreccskirály

2017.11.18. 21:47

Meghalt Azzedine Alaia divattervező

A művészt 77 éves korában érte a halál, az okát nem közölték. A hírt a francia divattervezőket tömörítő szervezet tette közzé.

Azzedine Alaia egyike volt a világ legjelentősebb divattervezőinek. Tuniszban diplomázott, majd 1957-ben Párizsba költözött, ahol a divatszakmában helyezkedett el, Christian Diornál lett szabó, majd dolgozott Guy Laroche-nak és Thierry Muglernek is.

Később saját szalont nyitott és az 1980-as években szerzett jelentős hírnevet szűk szabású ruháival, a párizsi „sztreccskirálynak” is nevezték. A ruhák mellett cipőket is tervezett.

Ruháit mások mellett olyan sztárok viselték, mint Madonna, Tina Turner, Shakira vagy Naomi Campbell. Alaia tervezte Sofia Coppola filmrendező esküvői ruháját is.

A divattervező halála kapcsán Emmanuel Macron francia elnök úgy fogalmazott, hogy Alaia munkái „a szépség eleven és halhatatlan darabjai maradnak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!