Földalatti

2019.03.24. 14:05

Megnyitották Indonézia első metróját

Joko Widodo indonéziai elnök ünnepélyes keretek között megnyitotta az első metrót a délkelet-ázsiai ország fővárosában, Jakartában vasárnap.

This picture taken on March 12, 2019 shows passengers on board a Jakarta mass rapid transit (MRT) coach during a trial run in the city. - Indonesia's capital will inaugurate its first mass rapid transit system on March 24, a 1.1 billion USD project seen as crucial to tackling some of the world's worst traffic congestion. (Photo by BAY ISMOYO / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Bay Ismoyo

A 16 kilométeres metróvonal déli irányba halad a főváros alatt. Widodo egyúttal letette egy másik, észak felé haladó, 8 kilométeres vonal alapkövét, amelyet a tervek szerint 2024-ig fejeznek be. A 2,6 milliárd dolláros (728 milliárd forintos) projektet japán tőkével valósítják meg.

A földalatti vasúttól azt várják, hogy enyhítse a nyomást a felszíni közlekedésen, és csökkentse a dugókat.

Joko Widodo indonéz elnök is kipróbálta az új közlekedési eszközt
Fotó: Indonesian Presidential Palace / AFP PHOTO

Az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt a felszíni közlekedés zsúfoltsága az autótulajdonosok emelkedő száma miatt. Indonéziában több infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre az elmúlt években, hogy az ország felzárkózhasson szomszédjaihoz.

Borítókép: Utasok a frissen megnyitott jakartai metrón

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!