elviselhetetlen hajléktalanok

2021.07.05. 18:58

Menekülnének az emberek San Franciscoból

A közvélemény-kutatásban részt vevő lakosok 40 százaléka tervezi, hogy kiköltözik San Francisco városából, miután a demokrata városvezetés alatt a hajléktalanság, a kocsilopás, és a nyílt utcán drogozó emberek általánossá váltak a városban.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az egyre kezelhetetlenebbé váló bűnözés, a kábítószeresek és a hajléktalanság arra készteti a lakosságot, hogy gondolkodni kezdjenek a városból való kiköltözésről a közvélemény-kutatások szerint – írja a V4NA.

A San Francisco-i kereskedelmi kamara által közzétett új közvélemény-kutatás szerint tíz lakosból nyolc úgy véli, hogy súlyosbodott a bűnözés az elmúlt években.

A felmérésben részt vevőket tudatosan választották ki nem, életkor, etnikai hovatartozás, pártpreferencia és lakástulajdon viszony alapján, írta a kamara.

A közvélemény-kutatás megállapította, hogy a lakók 70 százaléka szerint az életminőség már második éve tartósan romlik a városukban, a megkérdezettek 88 százaléka szerint pedig a hajléktalan helyzet súlyosbodott leginkább az elmúlt időszakban. 80 százalékuk szerint ennek a problémának a kezelése kiemelt prioritású kell hogy legyen.

Cleaning Up Addicts’ Needles A Full-Time Job In San Francisco https://t.co/yPkZqQEeAq pic.twitter.com/mOgbuKK5gm

Mindezek miatt a lakók valamivel több mint 40 százaléka azt állítja, hogy tervezi, hogy elköltözik a városból.

Locals sue San Francisco after homeless camps make life 'insufferable' https://t.co/VgTudDH7Ww pic.twitter.com/ECyunBdhYB

Ez annak köszönhető, hogy a város különböző programok keretében pénzzel kezdte támogatni a hajléktalanokat, akik emiatt a városba költöztek. Emellett hatalmasak a megélhetési költségek, és magasak az adók, így egyre kevesebb ember akarja a lakhelyének tudni a várost.

San Francisco poop map. pic.twitter.com/MB06FsNZyE

— Paul Joseph Watson (@PrisonPlanet) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">April 17, 2019

Az autólopások száma is az egekbe szökött, a rendőrség jelentése szerint 753 százalékkal nőtt a kocsifeltörések száma a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az egyik helybéli, Lindsey Stevens nemrég azt nyilatkozta, hogy biztosan elköltözik a városból.

– Nincs annál rosszabb, mint egy ilyen gyönyörű helyen rendetlenséget látni. Ezt gondoltam, amikor múlt szombaton a költöztetők felpakolták az utolsó csomagjaimat. Emellett nagyon megkönnyebbültem. Őszintén azt gondolom, hogy az elmúlt három évben az életminőség jelentős csökkenését tapasztaltuk, és ez a koronavírus-járványnak köszönhetően csak fokozódott. Talán a legsúlyosabb problémát a hajléktalanság jeleni, mivel az emberek nem érzik magukat biztonságban, amikor a kutyájukat sétáltatják. A betörések száma is eléggé aggasztó, folyamatosan emelkedik.

Just another day in my (supposedly nice) neighborhood where homeless people are literally setting up camp in my door way... " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#SanFrancisco #Progressivism pic.twitter.com/cgcnmvaELO

Mindezen problémák megoldása érdekében, London Breed San Francisco polgármestere ígéretet tett arra, hogy további egymilliárd dollárral támogatja a hajléktalanság elleni küzdelem érdekében életre hívott programokat.

San Francisco To Deploy ‘Poop Patrol’ In Effort To Remove Homeless Excrement From Its Streets https://t.co/5yAFzQ5ySp pic.twitter.com/Ib5jnAkNgB

Borítókép: San Francisco-i hajléktalan / Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!