lezárás

2019.04.13. 20:48

Mentőhelikopter landolt Tatabánya közepén

Egy sürgős esethez érkezett légi úton a segítség.

Forrás: Szűr Annamária / kemma.hu

Mentőhelikopter érkezett a tatabányai orvosi ügyelethez a Győri útra április 13-án délelőtt – írta a kemma.hu.

A mentőhelikopter leszállásának és ott-tartózkodásának idejére az útszakaszt teljes szélességében lezárta a rendőrség. Az Interspar és a tatabányai piac közötti útszakaszra nem lehetett behajtani, a szakasz két végén rendőrök állnak. Az autósok a piacnál levő kereszteződésben térhettek vissza ismét a Győri útra.

A katasztrófaturistákat is vonzotta a helikopter érkezése, sokan álltak meg fotózni, videózni.

Mikor jön a mentőhelikopter?

Egy mentőautó lassabban juthat el a helyszínre, így mentőhelikoptert olyan esetekben hívnak, ahol sürgős beavatkozásra, életmentésre van szükség. A légimentők olyan kritikus esetekhez vonulnak ki, mint például szívinfarktus, stroke. A mentésben jelenleg a 15 perc az a nemzetközileg elfogadott idő, amin belül például egy újraélesztésnél jó túlélési esélyek vannak a betegnek.

Magyarországon Eurocopter helikopterek repülnek, amelyek akár 280 km/h sebességgel is képesek repülni, ezért a bázistól 40-50 kilométerre lévő esethez is 10-15 perc alatt odaérhetnek. A légimentők Budaörsről, Balatonfüredről, Sármellékről, Pécsről, Szentesről, Debrecenből és Miskolcról érkezhetnek a helyszínre.

Gellér Éva mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a mentőhelikopter egy idős férfi újraélesztéséhez érkezett a Győri útra. A beteget azonban sajnos nem sikerült megmenteni. Az eset körülményeit szakértői vizsgálat tisztázhatja.

A mentőhelikopter egy idő után elhagyta a Győri utat, így a rendőrség feloldotta az útzárat.

Borítókép: Szűr Annamária / kemma.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!