Nagyvonalú támogatás

2020.01.17. 15:30

Milliókhoz jutnak a művészettel foglalkozó migránsok Hollandiában

Már eddig is sokféle támogatást kaptak a bevándorlók Hollandiában, most azonban újabb pénzszerzési lehetőséget biztosít nekik a helyi kormány. Azok, akik művészként tevékenykednek közülük, közel 20 ezer eurót kaphatnak támogatásként.

Forrás: Shutterstock

Az új rendelkezés szerint 19 ezer eurós – több mint 6 millió forintos – támogatást kaphatnak azok a bevándorlók, akik művészettel foglalkoznak. Az összeget bármire felhasználhatják, ami az alkotásaik fejlesztését és közzétételét segíti – hívta fel a figyelmet rá a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A pályázati kiírás szerint a pénzért online lehet jelentkezni, aki pedig megkapja, például kiállításszervezésre, asszisztens alkalmazására vagy stúdióbérlésre is felhasználhatja. A támogatást akkor nyerheti el valaki, ha

  • vizuális művészként akar karriert építeni,
  • ha menekültként érkezett az országba, és
  • ha legfeljebb csak 10 éve él Hollandiában.
  • Vajon a holland művészek is részesülnek ilyen mértékű támogatásban az államtól? – teszi fel a költőinek szánt kérdést a hír kapcsán a V4NA összeállítása.

    Borítóképünk illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!