ókori család

2019.02.02. 16:56

Negyven múmiára bukkantak egy egyiptomi sírkamrában

Valószínűleg egy középosztálybeli családhoz tartoztak.

An archaeologist brushes a newly-discovered mummy laid inside a sarcophagus, part of a collection found in burial chambers dating to the Ptolemaic era (305-30 BC) at the necropolis of Tuna el-Gebel in Egypt's southern Minya province, about 340 kilometres south of the capital Cairo, on February 2, 2019. - Egypt's Antiquities Minister said on February 2 that a joint mission from the ministry and Minya University's Archaeological Studies Research Centre found upon a collection of Ptolemaic burial chambers engraved in rock and filled with a large number of mummies of different sizes and genders. The minister added that the newly discovered tombs may be a familial grave for a family from the elite middle class. (Photo by MOHAMED EL-SHAHED / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mohamed El-Shahed

Mintegy negyven, jó állapotban konzerválódott múmiát fedeztek fel Egyiptomban egy sírkamrában régészek – jelentette be Háled al-Anani egyiptomi régészeti miniszter szombaton.

A Kairótól délre fekvő Minja tartományban felfedezett, kőből készült sírkamra feltehetőleg egy középosztálybeli család tagjainak múmiáit rejtette.

A sírok a római vagy a bizánci korból származhatnak és jó állapotban maradtak fenn. A múmiák mellett kerámiákat és szarkofágokat is találtak – tette hozzá a miniszter.

Az egyiptomi hatóságok időről időre újabb régészeti felfedezésekről számolnak be, azt remélve, hogy a turizmus újra erősödni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!