szponzorháború

2018.03.27. 12:38

Nem engedik az angoloknak, hogy az új labdával jásszanak

Szponzori szerződése miatt az angol labdarúgó-válogatott mindössze egyszer játszhat a torna előtt a nyári világbajnokság hivatalos labdájával.

Feature, der Spielball " Telstar 18 " von Adidas, offizieller WM 2018 Ball, Ball und Beine, Fussball Laenderspiel, Freundschaftsspiel, Germany (GER) - Frankreich (FRA) 2:2, am 14.11.2017 in Koeln/ Germany. |usage worldwide

Forrás: AFP/DPA/Sven Simon

Fotó: Anke Waelischmiller

Gareth Southgate szövetségi kapitány csapatának még három felkészülési mérkőzése van a június 18-i, Tunézia elleni vb-rajtig, ám a futballszövetséget (FA) szponzoráló Nike csak egyetlen találkozón (Costa Rica ellen június 7-én) engedélyezi, hogy a vb-n használatos Adidas labdával játsszon.

A játékszert – amelyet a csapatok már most is használhatnak – több kapus kritizálta, köztük a spanyol válogatott hálóját őrző David de Gea: szerinte a műanyag bevonat miatt csúszik, és nagyon nehéz megfogni.

Az FA-nek 2030-ig szóló szerződése van az amerikai sportszergyártóval.

Az angolok az afrikai válogatotton kívül Panamával és Belgiummal találkoznak az oroszországi világbajnokság csoportkörében.

Borítókép: a 2018-as vb hivatalos labdája, a Telstar 18.

AFP / DPA / SVEN SIMON / Sven Simon / Anke Waelischmiller

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!