Járvány

2020.06.09. 10:45

Nem létezik megszentelt alkohol a járvány ellen

Nem létezik olyan, hogy megszentelt alkohol és megszentelt védőfelszerelés a koronavírus-járvány ellen – figyelmeztetett kedden a Fülöp-szigeteki katolikus püspöki konferencia, miután az egyik érsekséghez az az információ jutott el, hogy egy álhír szerint az egyház megszentelt alkoholra cserélte a szenteltvizet.

Forrás: Shutterstock

„Nem létezik megszentelt alkohol, amellyel keresztet kellene vetni” – szögezte le az egyházi testület, hozzátéve, hogy nem szabad a hívekre sem „szentelt alkoholt” szórni. Az egyház arra is felhívta a figyelmet, hogy

sem megszentelt védőmaszk, sem védőszemüveg, sem más megszentelt védőeszköz nem létezik.

„Ez mindössze komolytalan marketingfogás” – hangsúlyozta a püspöki konferencia.

A több mint 100 millió lakosú Fülöp-szigetek népességének több mint 80 százaléka katolikus. Az ország templomai mintegy két hónapon át zárva voltak a koronavírus-járvány miatt, de június 1-jétől fokozatosan újra megnyithattak. Manilában jelenleg legfeljebb tízen lehetnek egyszerre a templomokban. Máshol, ahol kevesebb a fertőzött, a férőhelyek 50 százalékáig telhetnek meg az imahelyek.

Az országban 22 474 az igazolt fertőzöttek száma, és 1011 ember halt bele eddig a Covid-19-be.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!