hőguta

2018.07.22. 20:44

Olyan meleg van a görögöknél, még az Akropoliszt is bezárták

Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt – a turisták egészségének megőrzése érdekében – már kora délután bezárt Athénban az Akropolisz.

Tourists enter the ancient Parthenon temple atop Acropolis hill in Athens on July 20, 2018. / AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS

Fotó: AFP

Athénban napközben 39 fokot mértek árnyékban, de Görögország középső részén 41 fokos volt a meleg.

A kulturális minisztérium utasítására már délután két órakor bezárták Akropoliszt, amely általában este nyolcig nyitva van. A tárca azzal indokolta ezt, hogy meg akarja óvni a turistákat és az ott dolgozókat a hőgutától.

A helyi hatóságok azt tanácsoltak a polgároknak és az országban tartózkodó turistáknak, különösen az idősebbeknek, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék napon, ha tehetik, inkább világos színű pamutruhát vegyenek fel, sok vizet igyanak, kerüljék az alkohol és a cukrozott folyadékok fogyasztását.

A görög meteorológiai szolgálat szerint csak kedden várható némi enyhülés, de akkor is a levegő hőmérséklete az évszaknak megfelelő, 36 fok körüli lesz.

Borítókép: Mindenki az árnyékba menekül még az Akropoliszon is

AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!