lebukott

2019.07.17. 11:00

Parókája alatt próbált meg kokaint csempészni egy férfi

Furcsa fejformája buktatta le.

A combination of two handout pictures released by the Spanish police shows a Colombian man who was arrested at Barcelona airport after police found half a kilo of cocaine hidden under his wig on July 16, 2019. - The man attracted the attention of officers because he was "considerably nervous" and the "disproportionate size of the wig he was wearing", police said in a statement. Officers questioned the man and found a "perfectly sealed package taped to his head" which contained 503 grams (1.1 pounds) of cocaine worth over 30,000 euros ($34,000), it added. (Photo by HO / Spanish Police / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SPANISH POLICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - EDITOR'S NOTE: FACE WAS PARTIALLY COVERED BY SOURCE

Forrás: AFP/Spanyol Rendőrség

Parókája alá rejtett kokain miatt vettek őrizetbe egy kolumbiai férfit a barcelonai repülőtéren – közölte a katalán székváros rendőrsége kedden.

Fotó: AFP/Spanyol Rendőrség

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi rendkívül furcsa parókájával és ideges viselkedésével tűnt fel a hatóságoknak.

Mikor közelebbről megvizsgálták a szokatlan fejpompáját, 503 gramm kokaint találtak alatta egy a fejére ragasztott fekete csomagocskában.

A rendőrség szerint a férfit még júniusban vették őrizetbe, a nála talált drog feketepiaci értéke meghaladja a 30 ezer eurót (majdnem tízmillió forint).

Főleg Spanyolországon keresztül áramlanak be Európába kábítószerek az egykori spanyol latin-amerikai gyarmatokról. A csempészek pedig elég találékonyak illegális portékájuk elrejtésében: az utóbbi években mellimplantátumokban, kivájt ananászban, egy tolószék bélésében, illetve gipszkötésben is találtak már drogot a nyomozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!