ilyen a macskák sorsa

2017.11.22. 09:28

Picit duci és szőrös a jordániai brit nagykövetség első főegerésze

De remélhetőleg a munka során lead néhány dekát a különleges cirmos.

Kinevezték a jordániai brit nagykövetség első főegerészét, Abdouni Lawrence-t, a fekete-fehér kandúrt.

Twitter-oldala szerint Lawrence közvetlenül a brit külügyminisztérium főegerészének, Palmerstonnak jelent, aki nem kevesebb mint 57 ezer követővel büszkélkedhet a mikroblog portálon.

Az 1916-18-as arab nemzeti felkelésben betöltött szerepe miatt Arábiai Lawrence-ként ismert Thomas Edward Lawrence angol katonáról, régészről, íróról és kalandorról elnevezett macskát októberben fogadták örökbe egy állatmenhelyről. Nevében az Abdoun azt az ammáni negyedet jelöli, ahol a brit nagykövetség található.

Laura Dauban, Nagy-Britannia jordániai nagykövetének helyettese szerint egérvadászati kötelezettségein túl a kandúr rendszeresen tájékoztatja 2500 Twitter-követőjét is.

„Lawrence Twitter-oldalán keresztül szeretnénk megmutatni Jordánia egy másik arcát, amilyen igazából, vagyis egy békés, virágzó ország, ahová a brit turistáknak érdemes ellátogatniuk”.

- tette hozzá.

A @LawrenceDipCat néven tweetelő új főegerész már a közösségi média árnyoldalát is megismerte, néhány felhasználó ugyanis bántó megjegyzéseket tett az alakjára.

„Picit elszomorította, amikor néhányan megjegyezték, hogy kicsit ducinak tűnik a legutóbb közzétett fotóján, ezért most edzeni fog és újabb bejegyzést tesz közzé a helyzet orvoslásáról”.

Borítókép: Twitter / LawrenceDipCat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!