házhoz is szállítják

2021.09.30. 23:06

Rendhagyó örökbefogadó napot szerveznek a gazdátlan kutyáknak

A kutyusokat és a cicákat a Vigyél Haza Alapítvány és az Állatvédelmi Szolgálat Facebook-oldalán lehet majd megtekinteni és ennek segítségével lehet választani az állatok közül.

Happy family at animal shelter choosing a dog for adoption.

Forrás: Shutterstock

Fotó: hedgehog94

Rendhagyó örökbefogadó napot szerveznek a gazdátlan kutyáknak szombaton; a Vigyél Haza Alapítvány és az Illatos úti Állatvédelmi Szolgálat munkatársai mintegy 100 eb és 23 macska számára keresnek új tulajdonost – olvasható a Vigyél Haza Alapítvány közleményében.

Mint írják, az örökbefogadó napot a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) Állatvédelmi Őrszolgálatának Illatos úti telepén tartják meg, az esemény részeként Budapest belterületéről házhoz viszik az állatokat az új tulajdonosokhoz. Az alapítvány kezdeményezésével személyesen juttathatják szerető családba a magára hagyott, kidobott, árva kutyákat. A rendhagyó akció egyúttal megkönnyíti az új állattulajdonosok első közös utazását is, hiszen gyakran nem egyszerű egy még szinte ismeretlen állatot tömegközlekedési eszközön hazaszállítani.

Az esemény előtt az alapítvány önkéntes kutyakozmetikusai az erre rászoruló kutyákat megszépítik. A rendezvényt megelőző napokban valamennyi, gazdára váró kutyáról a Vizslafotózás csapata ingyenes fotókat készít. Ezeket az alapítvány és az Állatvédelmi Szolgálat Facebook-oldalán lehet majd megtekinteni és ennek segítségével lehet választani az állatok közül.

A helyszínen a telep munkatársain és az alapítvány önkéntesein kívül a Tükör Módszer Népszigeti Kutyaiskola iskolavezetője hasznos tanácsaival segíti a megfelelő választást. Az új kutyatulajdonosok az állatokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, negatív szívférgességi teszttel, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze 6000 forint térítési díj ellenében – emlékeztet a kommüniké.

A Vigyél Haza Alapítvány 13 éve, Állatvédelmi Őrszolgálatának Illatos úti telepén lévő és a fővárosban magára hagyott árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során több mint 1000 állatot segítettek már szerető gazdához. Folyamatosan gyógyíttatják a sérülten bekerült állatokat és juttatják el fontos üzeneteiket a téma iránt érdeklődőknek a felelős állattartásról – áll az összegzésben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!