Életmentés

2021.11.18. 18:05

Speciális terepjárót kapott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

A Takarékbank 25 millió forintos támogatásának köszönhetően az ország legmodernebb speciális kutató-mentő terepjáróját vehette át a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csütörtökön Szentendrén.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója (b2) és Mészáros Lõrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa (középen, hátul) átadja Magyarország legmodernebb speciális kutató-mentõ terepjárójának a kulcsát Jámbor Ferencnek, a Pest Megyei Kutató-Mentõ Szolgálat egyik tagjának a hivatalos átadón, a szentendrei Pap-szigeten 2021. november 18-án. A Takarékbank 25 millió forintos támogatásának köszönhetõen az ország legmodernebb speciális kutató-mentõ terepjáróját vehette át a Pest Megyei Kutató-Mentõ Szolgálat. A Takarékbank a Mészáros-csoporttal együttmûködve támogatta a szolgálatot fenntartó alapítványt, hogy beszerezhesse és felszerelhesse új jármûvét.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója az átadáson úgy fogalmazott,

„életet menteni a legnemesebb feladat, az ilyen munkát végző szakembereket segíteni pedig szinte kötelesség”; ezért döntött a cég mérlegelés nélkül a támogatásról, s így a szolgálat az elavult speciális mentőautót korszerűre cserélheti.

Olyan alapítvány munkáját segítik – folytatta -, amelyben önkéntesek dolgoznak csaknem húsz éve, helyi kezdeményezésből indulva. A Takarékbank társadalmi felelősségvállalási programja éppen az ilyen helyi szervezetek és kezdeményezések segítéséről szól – mondta az elnök-vezérigazgató, aki kiemelte, hogy az új járművel az olyan, napjainkban egyre gyakrabban előforduló különösen nehéz helyzetekben is lehetővé válik az életmentés, amire speciális felszerelés és tudás nélkül nem lenne mód.

Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke a támogatást megköszönve arról beszélt, hogy

az autóval olyan helyzetekben tudnak életeket menteni, amelyek mások számára megoldhatatlannak tűnnek.

Emlékeztetett arra, hogy tevékenységük során minden pillanatban összpontosítaniuk kell, mert a döntéseiken emberéletek múlhatnak. Hozzátette: az új eszközzel hatékonyan és biztonságosan tudják segíteni a partnerszervezetek és az állampolgárok mindennapjait.

Magyarország legmodernebb speciális kutató-mentő terepjárója a hivatalos átadóján a szentendrei Pap-szigeten 2021. november 18-án.
Fotó: Mónus Márton / MTI

A Takarékbank a Mészáros-csoporttal együttműködve támogatta a szolgálatot fenntartó alapítványt, hogy beszerezhesse és felszerelhesse új járművét. A szentendrei átadáson részt vett Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa is.

A gépjármű egy mentőorvosi minősítéssel rendelkező beavatkozó autó, a jogszabályban előírt emelt szintű egészségügyi felszereléssel. Emellett mentőkutyák is helyet kapnak rajta speciális kennelekben. A mentőautó ezen kívül minden olyan szerelékkel rendelkezik, amely hegyről, mélyből, fáról, vízből, iszapból, jégről, valamint romok alóli mentéshez szükséges. Az eszközök között található többféle hőkamera, hangdetektor, száloptikás kamera, csőkamera, drónok, kötéltechnika, búvártechnika, világító rendszerek és többféle rádiótechnika.

Borítókép: Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója (b2) és Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa (középen, hátul) átadja Magyarország legmodernebb speciális kutató-mentő terepjárójának a kulcsát Jámbor Ferencnek, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egyik tagjának a hivatalos átadón, a szentendrei Pap-szigeten 2021. november 18-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!