furcsa

2020.04.14. 08:22

Szokatlan magasságban láttak tigrist Nepálban

A felnőtt állatot egy vadfigyelő kamera észlelte.

Forrás: Shutterstock

Egyszerre váltott ki izgalmat és aggodalmat Nepálban, hogy szokatlan, 2500 méteres tengerszint fölötti magasságban láttak tigrist.

A felnőtt állatot egy vadfigyelő kamera észlelte egy erdőben Nepál nyugati részén, Dadeldhurában. Az erdészeti és környezetvédelmi minisztérium illetékese szerint valószínűleg elsőként láttak tigrist ilyen nagy magasságban Nepálban, ahol ezek a nagymacskák jobbára az Indiával határos déli síkvidéken fordulnak elő.

A ritka észlelést az illetékes, Bisnu Praszna Acsarja „örömteli eseménynek” nevezte „minden természetvédő és állatbarát” számára, csakhogy Indiában és Bhutánban már ennél jóval nagyobb magasságban is láttak tigriseket és ez egyáltalán nem töltötte el örömmel a természetvédőket és a kutatókat.

Egyes szakértők szerint ugyanis a klímaváltozás következményeként hódítanak meg egyre magasabb területeket a tigrisek, mások szerint a természetes élőhely zsugorodása és a szűkülő zsákmánykínálat űzheti el a ragadozókat megszokott előfordulási helyükről.

Borítókép: illusztráció / shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!