furcsa baleset

2020.11.02. 16:25

Tíz méter magasan, egy cetfarok tartja az elszabadult metrókocsit

Egyelőre ismeretlen okból törte át a szerelvény a vágányzárat éjjel és futott fel az óriási műalkotásra.

An photo taken in Spijkenisse, on November 2, 2020 shows a metro train that shot through a stop block at De Akkers metro station, without making any casualty. - A Dutch metro train was saved from disaster on November 2, 2020, when it smashed through a safety barrier but was prevented from plummeting into water by a sculpture of a whale tail. The driver of the train, who was the only person on board, was unharmed in the incident which happened just after midnight at Spijkenisse, near the port city of Rotterdam. The front carriage was left hanging 10 metres (30 feet) above the water, propped up only by the giant silver-coloured sculpture -- called, improbably, "Saved by the Whale's Tail." (Photo by Robin Utrecht / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: ANP / AFP

Fotó: Robin Utrecht

Gigantikus, mintegy tíz méter magas műalkotásra futott fel egy rotterdami metrókocsi, amelyik áttörte a vágányzárat a De Akkers állomásnál – írták hétfőn a holland híroldalak.

A hétfőn éjjel, éjfél után fél órával történt különös balesetben senki sem sérült meg.

A De Akkers állomás a vonal vége, így utasok nem tartózkodtak a szerelvényen, a vezetőnek sem esett baja, volt ereje elhagyni a vonatot. Elővigyázatosságból kórházba vitték – közölte a rotterdami közlekedési vállalat a NU.nl portállal.

A jármű azóta is a műalkotás tetején várakozik, mivel jó időbe telik, amíg a katasztrófavédelem erői leemelik onnan – közölte a Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, a helyi védelmi szolgálat szóvivője a sajtóval.

A rotterdami metró C vonalának végállomása melletti parkot Maarten Struijs szobrász alkotása díszíti, mely két hatalmas cetfarokból áll. Az egyik farok tartja most a metrószerelvényt.

A baleset okát vizsgálják. Mivel végállomáson történt, úgy vélik, az incidens nem okoz csúszást a menetrendben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!