Hey Joe

2018.05.02. 14:55

Több mint hétezernégyszázan gitároztak együtt Wroclawban

A korábbi rekordot 2016-ban állították fel, akkor 7356-an adták elő a Jimi Hendrix-dalt, a résztvevők között volt Al Di Meola, Scott Henderson és a Status Quo együttes is.

Wroclaw, 2018. május 1. Gitárosok gyülekeznek Guinness-rekordkísérletükhöz a wroclawi Piac téren 2018. május 1-jén. A zenészek azzal próbálnak bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy minél többen játsszák egyszerre Jimi Hendrix néhai amerikai gitáros, énekes, zeneszerzõ Hey Joe címû számát. Az eseményre 7411 gitáros gyûlt össze. (MTI/EPA/Maciej Kulczynski)

Fotó: Maciej Kulczynski

Saját Guinness-rekordjukat döntötték meg a wroclawi Jimi Hendrix fesztivál résztvevői kedden, amikor 7411 gitáros zenélt együtt a lengyelországi város főterén.

A zenészek Jimi Hendrix 1960-as évekbeli nagy sikerét, a Hey Joe-t játszották közösen.

A Guinness-rekordkísérlet a 2003 óta évente megrendezett Thanks Jimi Fesztivál csúcspontja volt. A korábbi rekordot 2016-ban állították fel, akkor 7356-an adták elő a Jimi Hendrix-dalt, a résztvevők között volt Al Di Meola, Scott Henderson és a Status Quo együttes is.

Az új rekord felállításában részt vett a Crash, a Zle Psy és a Cree and Perfect együttes.

A első Guinness-rekord felállításában 2003-ban még csupán 588 gitáros közreműködött.

Borítókép: Gitárosok gyülekeznek Guinness-rekordkísérletükhöz a wroclawi Piac téren 2018. május 1-jén. A zenészek azzal próbálnak bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy minél többen játsszák egyszerre Jimi Hendrix néhai amerikai gitáros, énekes, zeneszerző Hey Joe című számát. Az eseményre 7411 gitáros gyűlt össze. (MTI/EPA/Maciej Kulczynski)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!