8 fokban

2018.07.09. 12:01

Több százan pózoltak meztelenül egy tetőn az ausztrál télben

A különös akció mögött egy rendhagyó képeiről ismert fotós áll.

Over 200 people pose partially naked on a shopping centre rooftop car park as part of US photographer Spencer Tunick’s latest artwork in Melbourne on July 9, 2018. The photo shoot had an apocalyptic theme, with participants draped in translucent red capes reminiscent of TV series The Handmaid’s Tale. / AFP PHOTO / PAUL CROCK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION - NO CLOSE UP SHOTS TO BE REPRODUCED OF INDIVIDUALS INVOLVED IN THE INSTALLATION

Az amerikai fotóművész, Spencer Tunick már számos olyan fotózást szervezett installációihoz, amelyeken tömegek jelentek meg meztelenül látványos helyszíneken, mint a Sydney-i Operaház vagy a müncheni Bajor Állami Operaház.

Ezúttal mintegy 400 ember állt modellt meztelenül, egy áttetsző piros leplet tartva a 8 fokos hidegben Melbourne egyik szupermarketjének tetőparkolójában.

„Gyorsan dolgoztam, hogy ne fagyjanak meg, de azt hiszem, néhány nagyon szép kép született” – mesélte a New York-i fotós. Hozzátette, hogy a fotózás 15 percet vett igénybe, a fényviszonyok szerencsére kedvezőek voltak, a felhős ég miatt nem változott a fény ereje.

A 12 ezer jelentkező közül a kiválasztottak közé került Chloe Horler elmondta, hogy sok baja volt korábban a testével, és a fotózás is segített neki felülkerekedni ezeken a dolgokon.

Roshane Wickramathilake, aki kereskedelmi jogot hallgat egy melbourne-i egyetemen, ugyancsak örült a fotózásnak. Mint mondta: lehet, hogy egy családi vacsorán zavarba jönne, ha előkerülne róla egy ilyen kép, amelyen meztelen, mégis fontos egy ilyen fotózás, mivel sokan nem érzik magukat jól a bőrükben, pedig jó lenne, ha inkább elfogadnák magukat, hiszen mindenki szép.

Borítókép: PAUL CROCK / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!