Mítoszok és manipulációk

2020.07.05. 14:05

Történelmi átverés, hogy a rabszolgatartásért csak a fehérek hibásak

Történelmileg téves kizárólag az amerikai fehér embereket hibáztatni a rabszolgaságért – állítja egy szenegáli antropológus és egy német professzor. Amíg a jórészt afrikai “kiskirályok” által a fehéreknek eladott körülbelül 11 millió rabszolgáról beszélünk, az arab muszlimok körülbelül 17 millió rabszolgát szállítottak Ázsiába.

Forrás: Shutterstock

„Hatalmas történelmi átverés, hogy a rabszolgatartásért kizárólag a fehérek a hibásak” – olvasható a Breizh-Info-n.

A V4NA Hírügynökség szerint

a rabszolgatartás univerzális: a majáktól a kínaiakig, a vikingektől az afrikai törzsekig, a vörös bőrű indiánokig, a maoriktól a japánokig, szinte az összes hagyományos társadalom tartott rabszolgákat.

A régmúlt törzsei közötti konfliktusok eredményeként a győztesek általában rabszolgává tették a legyőzötteket.

A szenegáli antropológus professzor, Tidiane N'Diaye így ír a „Mítoszok és manipulációk” című könyvében: „Noha nincs monopólium a kegyetlenségben, biztosan elmondható, hogy az arab-muszlimok által provokált háborús terjeszkedések Afrikában – a rabszolgatartás szempontjából is – sokkal pusztítóbbak voltak, mint az atlanti rabszolga-kereskedelem.”

Ugyanezt állította a rostocki egyetem őstörténet professzora Egon Flaig, ”A rabszolgaság világtörténete„ című könyvében. Ebben kijelentette, hogy

az iszlám világa a történelem ”legnagyobb és leghosszabb ideje tartó rabszolgarendszere.„

Ezt arra alapozta, hogy míg körülbelül 11 millió embert adtak el rabszolgának Afrikából Amerikába, a becslések szerint körülbelül 17 millió embert deportáltak Afrikából az iszlám legfontosabb ázsiai országaiba.

Flaig szerint a legtöbb rabszolgát, a “testvéreiket”, éppen különböző afrikai kiskirályok adták el, amivel jelentős vagyonokra tettek szert. A Breizh-Info így fogalmaz: “azt akarják, hogy a fehér ember térdeljen le a feketék előtt, de ezt valójában minden rabszolgatartónak meg kellene tennie! Az emberi méltóság, a bűnbánat és az áldozatok versenye azonban megállíthatatlanul társadalmi káoszhoz, az emberek közötti háborúhoz vezet.”

Majd így folytatja: „Ez az, amit a Black Lives Matter vezetői bizonyára tudnak, amikor figyelmen kívül hagyják az európai fehér rabszolgák millióit is, akiket Görögországtól Izland partjaiig vittek el Kelet-Európából több mint egy évezreden keresztül. Sőt, azt sem hagyhatnák figyelmen kívül, hogy az Egyesült Államok első rabszolgái nem is feketék, hanem európai származású kényszermunkások voltak.”

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!