Koronavírus

2021.11.21. 18:35

Újra várja a Times Square szilveszterkor az ünneplőket

Tavaly a járvány miatt csak néhány egészségügyi dolgozó lehetett ott a téren, a távolságtartásra is ügyelve.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Döntött a város polgármestere, visszatérhetnek a koronavírus ellen beoltott vagy negatív teszttel rendelkező szilveszterezők a New York-i Times Square-re.

A BBC hírportálja cikkében felidézte, tavaly a pandémia miatt a közönség nem lehetett ott a téren, hogy személyesen lássa az év fordulóját jelző üveggömb lepottyanását.

A szilveszteri ünnepség és a pontban éjfélkor leeső híres üveggömb hagyományosan százezreket vonz a város szívében lévő térre.

„Végre visszatérhetünk! Csodálatos lesz, nagy öröm a városnak” – mondta Bill de Blasio polgármester. Hozzátette, a rendezvény biztonságával kapcsolatban a New York-i egészségügyi hivatallal és a rendőrséggel is konzultált.

A Times Square-re az 5 éven felüliek csak fényképes igazolvánnyal és oltási igazolással léphetnek majd be. Az 5 éven aluliak csak akkor vehetnek részt az ünnepségen, ha egy beoltott felnőtt kíséri őket. Az oltatlanoknak negatív teszt kell és kötelező lesz számukra a maszkviselés.

A Times Square-en 1904 óta rendezik meg a szilveszteri ünnepséget.

A The New York Times ugyanis 1903-ban költözött a róla elnevezett térre. A kiadót vezető Adolph Ochsnak támadt az az ötlete, hogy a szokásos tűzijátékok helyett egy kivilágított, időjelző gömböt állíttat fel, amely az év utolsó percében lefelé kezd ereszkedni, és pontban az új év kezdetekor ér a tartóoszlop aljára.

Tavaly a járvány miatt csak néhány egészségügyi dolgozó lehetett ott a téren, a távolságtartásra is ügyelve.

Az Egyesült Államokban a járvány kezdete óta 47 309 008 fertőzöttet jegyeztek fel. A Covid–19-nek több mint 765 ezer halálos áldozata volt az országban a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!