egészségesek

2020.03.19. 12:36

Váratlanul korán érkeztek az idei első panda ikrek Kínában

Az óriáspandáknál nagyon ritka, hogy télen legyenek vemhesek és tavasszal szüljék meg kölyküket.

(200319) -- BEIJING, March 19, 2020 (Xinhua) -- Photo taken on March 17, 2020 shows the newborn giant panda twins at the China Conservation and Research Center for the Giant Panda in Chengdu, southwest China's Sichuan Province. The China Conservation and Research Center for the Giant Panda on Tuesday welcomed the birth of the world's first pair of captive-bred giant panda twins this year. The mother panda Fuwa gave birth to the male twins, weighing 159.8 grams and 119.5 grams, respectively, on Tuesday. Both are healthy and breast-fed by their mother. (Xinhua)

Forrás: AFP

Fotó: XU BINGJIE / XINHUA

Megszülettek 2020 első pandaikrei a Szecsuán tartománybeli csengtui óriáspanda tenyésztő- és kutatóközpontban.

A Fuva nevű nőstény kölykei – két hím – 158,8 grammos és 119,5 grammos súllyal jöttek világra kedden. Az iker pandabocsok egészségesek, és már szoptatja őket az anyjuk – közölte Vu Kongzsu, a központ szakértője.

Mint hozzáfűzte, meglepetést okozott, hogy az évnek ebben a korai szakaszában érkeztek az ikrek, mivel ez merőben szokatlan. Az óriáspandáknál ugyanis nagyon ritka, hogy télen legyenek vemhesek és tavasszal szüljék meg kölyküket. Fuva ötödik alkalommal hozott világra utódokat. A 17 éves nősténynek már nyolc kölyke van.

Vu elmondta, hogy a pandák rendszerint tavasszal párosodnak és a pandakölykök akkor fogannak. A központ kutatói és tenyésztői figyelemmel kísérik a pandák párosodását.

A koronavírus-járvány miatt a csengtui központ nagy mennyiségű bambuszt raktározott el, hogy biztosítsa a pandák megfelelő ellátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!