nem mindenki sajnálja

2020.01.08. 15:05

Végleg kitiltották a hintókat Isztambul szigeteiről

A szigorú intézkedés oka, hogy egy gyógyíthatatlan betegség terjedt el a lovak, a szamarak és az öszvérek között, ezért az állatokat le kellett ölni.

Forrás: YouTube

Véglegesen kitiltják a hintókat az Isztambulhoz tartozó Herceg-szigetekről, miután a közelmúltban 81 lovat kellett leölni takonykór miatt. A fiákertilalmat bejelentő Ekrem Imamoglu isztambuli polgármester közölte, hogy a turisták körében népszerű és a helyiek által is használt hintók helyett gumikerekű, elektromos meghajtású járművekkel oldják meg a közlekedést a Márvány-tengeren fekvő üdülőszigeteken, köztük a legnagyobbon, Büyükadán, amelyről ki vannak tiltva a hagyományos gépjárművek is.

A hintószolgáltatást rögtön a járvány észlelése után felfüggesztették három hónapra. A takonykórt egy rutinellenőrzés során diagnosztizálták a Büyükadán élő lovak, szamarak és öszvérek körében. Mivel a betegséget sem megelőzni, sem gyógyítani nem lehet, az állatokat leölték. Az isztambuli polgármester szerint a helyi lakosok egy része azt szeretné, ha turisztikai célokra megtartanának 35 hintót a Herceg-szigeteken, de ő személy szerint ellenzi ezt. Állatvédők már régóta követelik az isztambuli hatóságoktól, hogy vessenek véget a fiákereztetésnek a szigeteken, mivel a lovak betegségektől és kimerültségtől szenvednek a rosszultápláltság és az elhanyagoltság miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!