Majdnem belehaltak

2021.10.19. 08:40

Víz és élelem nélkül bolyongott napokig két fiatal a forró pusztában

A nagyszabású keresőakció eredményeként végül mindkét fiút élve és aránylag jó állapotban megtalálták a hatóságok.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Több napot élt túl élelem és víz nélkül két fiatal a forró ausztrál pusztaságban. Szerencsés megmenekülésüket a 40 fokos hőségben csodának nevezték az esetről beszámoló hatóságok.

A 21 éves fiatalt és 14 éves társát kedden jelentették eltűntként, mivel a távoli Arlparra régióba tett hétvégi kirándulásukról nem tértek vissza Hermannsburgba.

A sorsukkal kapcsolatos aggodalmat csak növelte, hogy az őket kereső mentőcsapatok nélkülük találták meg elakadt autójukat.

Nagyszabású keresőakció eredményeként végül mindkét fiút megtalálták Arlparrától mintegy 50 kilométerre. A kamasz pénteken egy erdőben, idősebb társa pedig másnap került elő. Az egymástól elszakadt fiatalok kiszáradásra panaszkodtak, valamint arra, hogy a hosszú gyaloglás miatt fáj a lábuk, de amúgy nem volt különösebb egészségi problémájuk.

Az észak-ausztráliai pusztaságban ezekben a napokban 40 fokot is elérő hőség uralkodik.

A helyi rendőrfőnök szerint a fiatalok utoljára kedden ihattak valamit.

Az ausztrál média az eset hatására felhívta a lakosság figyelmét, hogy amennyiben valakinek defektet kap az autója a pusztaságban, jobban teszi, ha a járműnél várja meg a segítséget, mert az védelmet nyújt az elemekkel szemben, illetve megkönnyíti a keresőcsapatok dolgát is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!