gyors mentés

2019.01.09. 19:11

Zergét ástak ki a hóból osztrák vasutasok (videó)

50-80 centiméteres havat takarítottak el a forgalom elől lezárt pályaszakaszon, amikor az eset történt.

Gesäuse Nemzeti Park, 2019. január 9. Az osztrák államvasutak, az ÖBB által közreadott képen hóval betemetett zergét mentenek ki vasutasok az Ausztria középsõ részén lévõ Gesäuse Nemzeti Parkban 2019. január 8-án. Az állatot egy hóeltakarítást végzõ vasúti jármû temette be kedden a sínekrõl félresöpört hóval, de a munkások szerencsére észrevették, mi történt. MTI/AP/Gottsbacher

Forrás: MTI

Fotó: Gottsbacher

Egy szarva hegyéig betemetett zergét ástak ki a hóból osztrák vasutasok, az erről készült videót szerda délutánig 230 ezren nézték meg és több mint háromezerszer osztották meg az ÖBB vasúttársaság Facebook-oldalán.

Az állatot egy hóeltakarítást végző vasúti jármű temette be kedden a sínekről félresöpört hóval az Ausztria középső részén fekvő Gesäuse Nemzeti Parkban. A kotrómozdony vezetőjét kísérő és a vasúti pálya két oldalát figyelő munkások észrevették, hogy az oldalra kotort hóval valamit betemettek.

A hókotró megállt, a két munkás sietve leszállt és lapáttal kiásta a hóból a zergét, amelynek csak a szarva hegye látszott ki, az is alig.

A hó alól kiásott, sértetlen állat sietve odébbállt és eltűnt a hegyoldalban.

Mint a vasúttársaság közölte, 50-80 centiméteres havat takarítottak el a forgalom elől lezárt pályaszakaszon, amikor az eset történt. A vasúti hókotró csak mintegy 30 kilométer/óra sebességgel halad, ám így is hamar óriási mennyiségű hótömeg zúdul a vasúti pálya mellé.

A hó alatt rekedt zerge a mozdony erőteljes hangjelzése ellenére sem tudott időben elmenekülni.

A kommentelők dicsérték a vasutasokat, amiért megmentették az állatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!