Életmód

2013.12.22. 14:00

A jótékony só

Egyre nagyobb az igény a természetes gyógymódok iránt. Sokan felismerik a só jótékony hatását is. Kisgyermekek esetében prevencióként használható a sóterápia.

Simon Erzsébet

Egyre ismertebbé válik manapság a sóterápia. Enyhülést nyújt az asztmásoknak, s hatékony segítség az allergia elleni harcban. Évszázadok óta tudott dolog, hogy a sóbányák levegője enyhíti a köhögést, jótékony hatású a légúti betegségek esetén. A sóbányákban a magas sóion koncentrációnak köszönhetően csíramentes, vírusmentes, valamint baktériummentes közeg alakul ki. A sóionok a légzőszervekbe jutva kifejtik hatásukat, elpusztítják a kórokozókat, fertőtlenítenek, továbbá a légzőszervek nyálkahártyára és a hörgőkre fejtik ki hatásukat: megszüntetik a gyulladást, helyreállítják a fiziológiai jellemzőket, illetve a légzőszervek mikroflóráját. A sóterápia hatására nő a szervezet ellenálló képessége, javul a légzés, a légzésfunkció, ami a szervezet egyéb területeinek a működését is normalizálja. Ma már számos óvodának saját sószobája van, ahol a kisgyermekek játékos formában élvezhetik a só jótékony hatásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!