Életmód

2014.03.30. 12:20

Szabados Renáta terve: egy teljesen más nő

Sárvár - Az idei Zsírzárlat-projekt egyik résztvevője Szabados Renáta. Vele beszélgettünk fogyókúráról, életmódról, motivációról, célokról.

Makrai Tamás

- Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor megláttam a mérlegen a számokat: 99,2 kiló! Ez kellő ok volt arra, hogy a Zsírzárlat résztvevője legyek! - mondta Szabados Renáta, aki legalább húsz kilótól szeretne megszabadulni. Renáta 32 éves, Zalakomárból származik. Egy éve él Sárváron, egy helyi fogadó vezetőjeként végzi felelősségteljes munkáját. A szabadidejében szívesen énekel, kisebb-nagyobb megszakításokkal mintegy tíz esztendeje hódol e szenvedélyének. A munkája mellett az éneklés, és persze most az edzések kötik le az energiáit.

- A Zsírzárlat-projektre való jelentkezésre a legnagyobb motivációm egy magánéleti csalódás volt. Úgy éreztem, hogy a munkám utáni szabadidőt már nem azzal és nem úgy tudom eltölteni, ahogy eddig. És ezt muszáj volt valamivel pótolnom! Illetve mindezek mellett éreztem, hogy szükséges valami változás az életemben a testsúlyom miatt is. Ez a két dolog motivál arra, hogy a későbbiekben egy új, más Renátát lássak viszont a tükörben.

Renáta hetente négyszer vesz részt edzéseken, ha egy esetleg kimarad, azt a következő héten pótolja. Minden egyes tréningnek, amely az edzésnaplójában szerepel, kőkeményen meg kell lennie. Hétközben szinte minden délutánját ez teszi ki, a hétvégéket tölti otthon a családjával.

Képzeljük el, akivé válni szeretnénk a fogyás által. Lássuk magunkat vékonyan, csinosan. Főleg akkor, ha étkezéskor elcsábulnánk, vagy nincs energiánk tovább edzeni – mondja Renáta (Fotó: Makrai Tamás)

 

- A terv egy teljesen más Renáta! Egy olyan nő, aki fittebb, mozgékonyabb, és nyilván csinosabb is! Aki a hét nagy részében odafigyel arra, hogy mit eszik. Ahogy számolom, ez körülbelül nyárra, júniusra, júliusra lesz számomra elérhető. A Zsírzárlat befejeztével is szeretném még ugyanilyen intenzitással és odafigyeléssel folytatni az edzéseket.

Renáta elmondta, hogy az első állapotfelmérésig négy kiló mínuszt produkált. Hat százalék volt a zsírvesztesége, és 3 centi mindenütt a testkörfogatából. Az előírt étrendet is sikerült betartania, ebben nagy segítségére volt a fogadó szakácsa, aki szó szerint a testőre volt. Renáta azt tanácsolja a hozzá hasonló problémával küzdőknek, hogy vegyenek mély levegőt, álljanak a tükör elé, nézzék meg, tetszik-e, amit benne látnak. Ha a válasz egyértelmű nem, akkor el kell kezdeni másképpen gondolkodni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!