Életmód

2014.06.30. 12:43

Hűtőből a tányérba

Szombathely – A nagy nyári melegben még inkább nélkülözhetetlen a hűtőszekrény használata. Az ételek szavatossági idejét azonban hűtött tárolás mellett is be kell tartanunk!

Tersztyánszky Krisztina

A helyes tárolásnál érdemes figyelembe venni, hogy a hűtőszekrény belsejében nem mindenhol van egyenletesen hideg. A legalacsonyabb hőmérséklet az alsó polcon, közvetlenül a zöldséges dobozok felett van. A friss húsokat, halakat az elkészítésig érdemes itt tárolni.

A középső és felső polcon helyezhetjük el a hűtést igénylő hideg élelmiszereket, felvágottakat, húskészítményeket, sajtokat. Vegyük figyelembe, hogy az ezeken jelzett lejárati idő csak felbontatlan csomagolás esetén érvényes! A főtt ételek maradékát a lehető leggyorsabban hűtsük le, hogy ne tudjanak benne elszaporodni a kórokozók, lefedve tegyük a hűtő középső részébe, és minél előbb fogyasszuk el. A zöldséges dobozban és az ajtó polcain a kevesebb hűtést igénylő élelmiszereket tarthatjuk. Ha az üdítőket is az ajtóba helyezzük, nem lesznek annyira jéghidegek, mint a polcokon, nem fájdul meg tőlük a torkunk.

Fontos, hogy a hűtőt ne terheljük túl, és ne várjuk meg, amíg eljegesedik. Ha nem önleolvasztós, nyáron gyakrabban olvasszuk le a rárakódott jégréteget. Az ajtót ne nyitogassuk feleslegesen, és mindig győződjünk meg róla, hogy teljesen becsukódott-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!