Életmód

2014.10.19. 11:08

A szervezet öngyógyító mechanizmusa

A kranioszakrális terápia apró, de mélyreható mozdulatokkal indítja be a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

Természetgyógyászként számos terápiával találkoztam az évek során. Volt egy, amely a kineziológián kívül igen nagy hatást gyakorolt rám. Egy életmódtáborban ismertem meg, és próbáltam ki, az első pár perc után tudtam, csodálatos kezelésen veszek részt. Eldöntöttem, hogy ezt a kezelést beiktatom a terápiáim közé. Ez egy olyan gyógymód, ami külföldön már elismert és rendkívül népszerű, klinikákon is alkalmazzák. Ez a kranioszakrális terápia. Az oszteopátiából ered – az oszteopátia a csontok és azok bántalmait vizsgálja – és megmutatja a szervezetünkben található szövettípusban fellépő működési zavart. Ez a módszer az agyi gerincvelő folyadék áramlásán alapszik. Kranioszakrális rendszer, ahol végighalad a folyadék: a koponya, az agy, a központi és perifériás idegrendszer, a gerincvelő, az agyi gerincvelő folyadék, a hozzá tartozó kötőszöveti hártyák és a keresztcsont.

A gerincvelőfolyadék az agykamrákban termelődik és feltölti az agyat, lejut a gerincbe a duracsőn keresztül és áramlik vissza. A folyadék, mely átmossa az agyat és a gerincvelőt, ritmikusan pulzál, és ez a ritmus minden csontban és szövetben érzékelhető. Tehát minden csontunk mikromozgást végez. Kutatók kimutatták, hogy a koponyacsontok nem megfelelő mozgásának milyen negatív egészségügyi vonatkozásai lehetnek. A terapeuta a csontokra hangolódva finom fogások segítségével megérzi ezt a pulzálást. Mély relaxáció és nagyon kellemes érzés tölti fel a pácienst. A teljesség igénye nélkül a következő problémákra nyújt megoldást: fejfájás, migrén, hát-, derék-, gerincbántalmak, vállfájdalom, hormonális és nőgyógyászati panaszok, magas vagy alacsony vérnyomás, pánikbetegség, emésztési problémák.

Horváth Nikolett természetgyógyász, kineziológus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!