Életmód

2015.09.13. 18:38

A sajt finom és egészséges is

Lövő - Az óvári sajtokról tartott vetített képekkel illusztrált előadást Lövőn dr. Unger András címzetes egyetemi docens, a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet nyugalmazott igazgatója, a község szülöttje szeptember 6-án.

Tóth Szabolcs

Az előadás után a vendégek meg is kóstolhatták a sajtokat Fotó: Bausz Sándor

A Lövő Község Barátai Társaság szervezésben a helyi Szolgáltató és Kulturális Központban az elmúlt években több, mint tíz helytörténettel kapcsolatos rendezvényen vehettek már részt az érdeklődők. A mostani téma rendhagyó, de annál érdekesebb volt: a méltán híres óvári sajtok történetébe, azok gyártásának részleteibe avatta be az érdeklődőket az előadó, valamint felhívta a figyelmet sajtfogyasztás fontos szerepére az egészséges táplálkozásban.

Unger András a mosonmagyaróvári gyár éléről ment nyugdíjba Fotó: Bausz Sándor

A Nemzeti értékeink: az óvári sajtok története című előadás az ismertetett sajtok kóstolásával és kellemes baráti beszélgetésekkel folytatódott, amelyben a sok helyi érdeklődő mellett részt vettek az ez alkalomból hazalátogató elszármazottak is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!