Életmód

2015.10.03. 16:32

Kedves házasulandók, kössék fel jól a gatyájukat!

Esküvői kiállításon jártunk, hogy kiderítsük, mennyibe is kerül manapság, ha valaki házasodni szeretne. Az eredmény meglepő, mi rosszabbra számítottunk.

Vadas Krisztina

A terembe belépve mindenütt csillogó dekorációk és gyönyörű ruhák fogadtak. Minden nagyon szép és varázslatos, ám a különböző szolgáltatókkal beszélgetve gyorsan alábbhagyhat a házasság iránti kedv.

Kezdjük azzal, ami mindenképp kell az esküvőhöz: egy vőlegény és egy menyasszony. Őket pedig fel is kell öltöztetni. Egy egyedi ruhák gyártásával foglakozó vállalkozótól megtudtuk, hogy a vőlegény ruháját már 150 ezer forintból ki lehet hozni. Ez tartalmazza a háromrészes öltönyt, három inget és egy pár cipőt. Persze ennek az ára nagyban függ az igényektől: milyen anyagból, milyen díszítésekkel készül.

A 2016-os szezonban újra a hercegnős ruhák hódítanak majd Fotó: a szerző

A menyasszony ruházata már drágább mulatság: a ruha, a cipő és a menyecskeruha együtt körülbelül 250 ezer forintnál kezdődik, a határ pedig a csillagos ég. Minden a menyasszony elképzeléseitől és igényeitől függ.

Egy esküvői ruhákkal foglalkozó szalon vezetője szerint a 2016-os szezonban újra a hercegnős ruhák hódítanak a menyasszonyok között, de a csipke is mindig divatban marad. Ha nem vásárolunk, csak kölcsönzünk egy ruhát, akkor 70 150 ezer forint között hozzájuthatunk a ruhához. Azt is megtudtuk, hogy egy menyasszonyi ruhát maximum négyszer adnak ki egy szezonban, majd használt ruhaként értékesítik.

A másik elengedhetetlen tétel a gyűrűk. Egy pozsonyi ékszerész mutatta be legújabb kollekcióját a kiállításon. Az egyszerűbb daraboktól az extrákig minden megtalálható volt a felhozatalban. Egy viszonylag alapnak nevezhető gyűrűpár 500 eurónál (körülbelül 150 ezer forint) kezdődik. Az árat nagyban meghatározzák a jegyespár igényei, na meg a pénztárcájuk!

A lagzi szintén nem egy olcsó mulatság, kell egy jó fotós is, s a menyasszony sminkje, frizurája sincs ingyen.

Mindent összevetve tehát egy teljesen alapnak nevezhető esküvőre is minimum kétmillió forintot szánni kell. Nem olcsó mulatság, ám a szakértők elmondása alapján a nászajándékokból és a menyasszonytáncnál befolyt összegből akár 80 százaléka is visszakerülhet a házaspárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!