Életmód

2016.12.04. 23:20

Hódít a tigrisszem a hajfestésben

Körkép - Mint mindenben, így a hajfestésben is évről évre változik a divat. Míg 2016-ban a balayage hódított, 2017-ben már a tigrisszem kerül a középpontba.

Vadas Krisztina

Mint az ombre, a balayage vagy éppen a copacabana festésnél, a tigrisszemnél is a természetes hatás van fókuszban. A szín a tigrisszem ásványi kőről kapta a nevét, ezzel előrevetítve, hogy a sötétbarna, arany, helyenként narancsos árnyalatok keveredéséről van szó. Elkészítésének technikája egyébként sokban hasonlít a balayage-hoz, de kevesebb szőke tónust használnak benne. Az alapja mindig sötétbarna szín, ezt keverik aztán az arany különböző árnyalataival.

A tigrisszem mintás festés az ásvány árnyalatait használja a hajon Fotó: Instagram

Bár ez a festési technika hosszú hajon a leglátványosabb, rövid hajú nők is választhatják, hiszen a szőkés highlightnak köszönhetően még dúsabbnak és játékosabbnak hat a frizura. Akár egy retro bubit is feldobhatunk vele. Aki pedig nem riad vissza a vadabb hajkoronától, kérheti a tigrisszemet vöröses árnyalatban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!